Ska du köpa ny bil eller vill du lägga om ditt billån? Genom att jämföra olika alternativ blir det lättare att hitta det bästa valet för dig. Kanske vill du betala av lånet snabbt och därmed amortera mer. Du vill kanske ha den allra lägsta räntan och/eller de bästa villkoren? Eller så vill du söka dig till en bank som du har förtroende för? Vad som spelar roll för dig och vad du värderar är det viktigaste i valet av billån. Det är inte nödvändigtvis så att man har stenkoll på vilka valmöjligheter man har som bilägare. Därför är det bra att jämföra och kolla kostnader bäst billån

Men hur gör du då? Givetvis kan man på egen hand ta kontakt med olika banker och sedan göra en jämförelse själv. Dock kan det ta lång tid och kräva mycket energi innan man ens har kommit fram till ett resultat. Därför är det bra att det finns enkla formulär på nätet som genom information om just din bil kan ge dig resultaten på några sekunder.

Kostnadsjämförelse av billån – enkelt & bekvämt.

Genom en jämförelse på nätet får du en omedelbar och smidig översikt. Du kan välja att antingen kolla upp den enstaka kostnaden för din tänkta bil och nöja dig med det. Men som sagt så går det också att göra en kostnadsjämförelse för olika billån. Vill du bara kolla den enstaka kostnaden så fyller du i det tänkta lånebeloppet, räntan och återbetalningstiden, sedan görs en beräkning direkt. Väljer du att göra en jämförelse fyller du i några flera uppgifter, såsom personuppgifter och eventuell medsökande.

Du får sedan förslag på olika annuitetslån från olika banker. Räntan som sätts som förslag är individuell beroende av de personuppgifter som du fyller i. Det som visas är återbetalningstiden, räntan och månadskostnaden. Tänk på att en kreditprövning måste göras för att få fram de jämförliga resultaten. Det positiva är dock att endast en upplysning görs istället för flera, vilket hade varit fallet om du själv hade sökt hos olika banker och sedan jämfört. En jämförelse eller en kostnadskalkyl gör att du kan spara in pengar genom att få den bästa räntan eller den månadskostnad som passar just din livssituation. Att ha koll på kostnader för billån genom en jämförelse är därför en god idé.